World of Games

Archives

Categories

SOCIAL:
Filed under: Uncategorized

WoT PC || Update 9.18: Publieke Test

Hallo iedereen,

waar we reeds lang op wachtten, is eindelijk zo ver! Wat sommigen onder jullie reeds kunnen testen hebben op de Sandbox testserver, kan nu iedereen testen op de publieke testserver. Deze werd vanavond geüpdatet voor World of Tanks versie 9.18.

Nieuwe matchmaker, Tier X lichte tanks, +/- 2 tiers voor lichte tanks en nog veel meer. We geven jullie een overzicht.

Matchmaker

 

Met het huidige matchmaking systeem is het best mogelijk om teams te vormen met volgende format: 8/5/2, waarbij de twee tanks onderaan heel weinig te bieden hebben tegenover de tanks in het midden en aan de top. Het moet niet gezegd dat dit de 4 voertuigen (2 aan iedere zijde) zijn die in de meeste gevallen het snelste hun ondergang tegemoet rijden. 

De vernieuwde matchmaker moet hier een eind aan maken! Maar ook aan een paar andere scenario’s die wrevel veroorzaken zal een einde komen. Het nieuwe systeem zal bestaan uit 3 setups: drie-, twee- en enkelvoudig-level gevechten. Die andere scenario’s die mede worden aangepakt zijn vragen die het meeste de kop opsteken binnen de spelende community:

  • Elimineer frustrerende scenario’s waarbij de voertuigen onderaan en in het midden van de lijst volledig overtroffen worden door de aantallen bovenaan de lijst en ook het aantal keren jena elkaar onderaan de lijst belandt met elk gevecht.
  • Zorg ervoor dat de type voertuigen in beide teams in balans zijn en ook dat er maar maximum 3 SPG’s per team mogen optreden.
  • Bezorg diegenen die in een peloton willen spelen een aangename speelervaring door slechts een 1-tier peloton mogelijk te maken. 
  • Verminder het aantal voorvallen waarbij je steeds dezelfde map krijgt voorgeschoteld.

De matchmaker kijkt naar alle spelers die in de wachtrij staan (aantal, types, tiers en battle tiers) en zal dan teams maken op basis van het snelheid-vs-optimale setup principe. Of om het heel eenvoudig uit te drukken zal de matchmaker je zo snel mogelijk in een zo optimaal mogelijk gevecht doen starten. Maar laten we bovenstaande 3 systemen eens onder de loep nemen.

Three-Level Battles

Deze setup zou je het meeste moeten krijgen. Deze setup is van toepassing wanneer de wachtrij goed gevuld zit en over een grote variatie aan voertuigen beschikt. Uiteraard geldt vanaf nu ook een +/-2 Tier MM voor alle voertuigen! Na analyse van wat er in de wachtrij staat, zal het systeem een 3/5/7 patroon aanhouden … of een van de variaties daarop. Bekijk onderstaande tabel voor duidelijkheid:

POSITIE IN DE LIJST MEEST FREQUENTE VOERTUIG ROTATIE
Top  3  3  3  2  2  2  2
Midden  5  4  3  5  4  3  2
Onderaan  7  8  9  8  9  10  11

 

Hoe langer de wachttijd, hoe meer het patroon zal verschillen van het “perfecte” 3/5/7 patroon. Desalniettemin zal je nooit een patroon tegenkomen waarin er meer dan 3 tanks aan de top en meer dan 5 in het midden plaatsvinden.

Two-Level Battles

Hoogstwaarschijnlijk ben je al eens in deze situatie terecht gekomen: een battle met een +/-1 tier verschil en slechts 2 groepen binnen het team: een top en een middelste groep. De vernieuwde matchmaker behoudt dit systeem en zal deze optimaliseren én -niet onbelangrijk- ervoor zorgen dat er beperkingen zijn voor wanneer deze situatie mag voorvallen.

  1. Allereerst wordt deze matchmaking toegepast op tier I en II voertuigen. In deze specifieke situatie moet het systeem ervoor zorgen dat het ideaal is voor nieuwkomers.
  2. De tweede reden waarom kan overgeschakeld worden naar dit systeem is omdat er niet genoeg diversiteit aanwezig is in de wachtrij en men ervoor wil zorgen dat je niet te lang moet wachten alvorens je een gevecht kan aangaan.

Dit systeem zal een 5/10 patroon gebruiken of een van de varianten daarop. Bekijk onderstaande tabel om het te begrijpen:

POSITIE IN DE LIJST MEEST FREQUENTE VOERTUIG ROTATIE
Top  5  4  3
Midden  10  11  12

Singel-Level Battles

Wanneer een grote hoeveelheid voertuigen van dezelfde tier in de wachtrij staan, kan het soms lang duren alvorens je een battle betreedt. Daarom zal de vernieuwde matchmaker twee teams maken waarin iedereen dezelfde tier heeft.

Andere Mechanieken achter de Nieuwe Matchmaker

In de top/midden/onderaan de lijst terechtkomen.

Wanneer je reeds voor een paar battles steeds onderaan de lijst werd geplaatst, zal je hoogstwaarschijnlijk bij volgende battles in het midden of aan de top geplaatst worden, ongeacht of je nu van voertuig verandert of niet tijdens deze reeks battles.

Spreiding van soort voertuigen

Het verschil in aantal bij de soorten voertuigen in beide teams (lichte tanks, tankjagers, SPG’s) kan de gevechtsresultaten enorm beïnvloeden nog vooraleer de battle is gestart. Daarom zal het nieuwe matchmaker systeem een team beginnen bouwen met deze drie soorten voertuigen: eerst lichte tanks, dan SPG’s, gevolgd door tankjagers. Dit om ervoor te zorgen dat beide teams evenveel van dit soort voertuigen in hun team hebben zitten.

Hou hier rekening met het feit dat er steeds zal gekeken worden wat er allemaal in de wachtrij staat. Het kan voorvallen dat beide teams niet steeds over alle tankklasses beschikken voor een gevecht.

SPG’s

Om ervoor te zorgen dat de spelervaring niet wordt verbrod door teveel artillerie, komt er een limiet van maximum 3 SPG’s per team. Dit werd trouwens bevestigd door de terugkoppeling die WG heeft ontvangen vanuit de test-community op de Sandbox server. Dit komt dus zeker op alle live servers.

Pelotons

Nog iets wat heel frustrerend kan gaan werken is het feit dat je tegen een te hoge tier uitkomt omdat je jouw peloton niet goed hebt samengesteld. Bv.: jij neemt een tier V tank en gaat in peloton met jouw vriend die met een tier VIII gaat spelen. De battle begint en je komt tier IX of X uit. Daar zit je dan met jouw tier V. Op deze manier spelen is niet aangenaam … niet voor jou, maar ook niet voor het team. De nieuwe matchmaker zal ervoor zorgen dat er enkel één-tier pelotons kunnen worden aangemaakt.

Map Rotatie

Steeds maar dezelfde drie mappen spelen is niet aangenaam. De nieuwe matchmaker zal dit tegengaan door voor beide teams te gaan kijken naar welke mappen al die spelers de voorbije battles reeds hebben gespeeld en hen op een map te plaatsen die ze nog niet hebben gespeeld gedurende de laatste sessies. Uiteraard zal er altijd wel iemand zijn die op een map uitkomt die hij/zij wel al eens zal hebben gespeeld.

Herwerkte SPG’s

Arty of SPG’s zorgen nu al geruime tijd voor de nodige discussies. In een notendop komt het erop neer dat er maar weinig plezier meer is om ze te spelen of tegen te komen op het slagveld. Spelers die ge-on-shot worden, vragen zich af of het dan nog wel nut heeft om zoveel werk te verrichten tijdens een gevecht (want niet iedereen staat te campen en wordt dan ge-one-shot). Het spel verloopt niet meer zo soepel omdat iedereen heel voorzichtig, te voorzichtig wil zijn om toch maar niet geraakt te worden door artillerie. Aan de andere kant is het voor de SPG-spelers ook niet altijd even aangenaam om ermee te spelen: ze missen veel en hebben eeuwen nodig om te herladen (over het algemeen).

WG heeft ervoor gezorgd dat er verandering komt voor zowel de SPG-speler als alle andere spelers. Er werd heel veel getest op de Sandbox server en Supertest server en nu mogen jullie allemaal meegenieten van deze aanpassingen. We overlopen even wat de aanpassingen zijn.

Stun mechaniek

Artillerie heeft nu de mogelijkheid om vijandelijke voertuigen, of althans de bemanning daarvan, te verdoven. Binnen een bepaalde radius zullen alle aanwezige voertuigen slachtoffer zijn van deze stun. De stun zorgt ervoor dat je gedurende enkele seconden slechts beschikt over een verminderde mobiliteit, nauwkeurigheid en herlaadtijd. Wanneer de stun-periode voorbij is, kan je er terug volop tegenaan.

Anti-Stun

Natuurlijk kan je jezelf ook wapenen tegen die stun-factor. De verschillende soorten Anti-Schervenschermen zorgen er nu voor dat de stun-duur kan verminderd worden met 10%. De verbruiksgoederen zijn nu ook herbruikbaar. Premium Verbanddozen verminderen de Stun-duur met 5%. De Superzware Anti-Schervenschermen blijken het meest effectief tegen stun omdat zij het beste de explosieschade kunnen absorberen.

SPG als lange-afstand ondersteuning

De ontploffingsradius van HE patronen werd vergroot. Het komt erop neer dat arty-spelers hun speelstijl zullen moeten aanpassen en nu zullen moeten vuren op een groep voertuigen i.p.v. steeds maar 1 slachtoffer te bestoken. Door de vergroting van de ontploffingsradius is het nu makkelijker om meerdere voertuigen tegelijk te bekampen en hen schade toe te richten. Dit in combinatie met het stun mechanisme zorgt ervoor dat ze een voorzet geven en hun teamgenoten moeten afwerken.

Einde van de one-shots

De penetratiewaarden en schade per schot voor HE patronen werden drastisch naar beneden gehaald. AP, APCR en HEAT patronen werden verwijderd voor SPG’s. Natuirlijk zijn one-shots wel nog mogelijk, maar dan moet de patroon al recht op de ammo rack vallen, maar die kans werd herleid naar (bijna) nul.

Spreiding en herlaadtijd

Om de verminderde schade per schot te compenseren werden de spreiding tijdens rijden en herlaadtijd verminderd. Daarbij werden ook de richttijd en nauwkeurigheid verbeterd. Nu kunnen SPG’s makkelijker wisselen van doelwit of locatie om zo hun teamgenoten sneller uit de nood te helpen.

Nieuwe UI elementen voor SPG

Doelwitmarkering

SPG’s kunnen nu duidelijk doorgeven aan hun bondgenoten op welk doel ze gericht zijn. Dit doen ze door op de “T” toets (Vuursteun vragen) te drukken eens ze gericht zijn op hun doelwit. Er verschijnen dan concentrische cirkels op het slagveld, rond het doelwit, die even groot zijn als de explosie-radius.

Stun Indicators

Wanneer een vijandelijk voertuig werd gestund, komt de resterende stun-tijd boven het voertuig te staan. Op die manier kunnen bondgenoten zien hoelang de vijand nog gestund is. Daarbovenop krijgen SPG-spelers te zien hoeveel schade er wordt aangericht aan die vijand door zijn teamgenoten. Die schade wordt na het gevecht ook weergegeven in de gevechtsresultaten als “Schade toegebracht door jouw hulp”. Als je zelf bent gestund dan krijg je een markering te zien die vergelijkbaar is als met de markering voor verdrinken of in brand staan.

Alternatieve richtmodus

Deze richtmodus is reeds gekend  bij vele SPG-spelers d.m.v. een derde-partij modificatie. Wargaming heeft deze mod nu in het spel geïmplementeerd. Deze richtmodus maakt het vooral in stedelijke gebieden interessanter om te richten op een vijandelijk voertuig. Je krijgt een beter overzicht over het terrein en zijn obstakels, zodat je uiteindelijk nauwkeuriger kan richten.

Nieuwe en verplaatste Lichte Tanks

Er werden nu ook Tier IX enX lichte tanks aan het spel toegevoegd. Verder kregen alle lichte tanks nu dezelfde matchmaking als alle andere tanks, +/- 2 MM. We hebben nu dus lichte tanks van Tier V tot Tier X. Specificaties werden aangepast zodat de lichte tanks wel degelijk iets kunnen betekenen in een gevecht. In sommige tech trees werden nieuwe lichte tanks toegevoegd en anderen daardoor verplaatst van tier.

Rusland

(groen=nieuw, rood=verplaatst)

Tier V Tier VI Tier VII Tier VIII Tier IX Tier X
T-50 MT-25 LTG LTTB T-54 ltwt. T-100 LT

Duitsland

Tier V Tier VI Tier VII Tier VIII Tier IX Tier X
Leopard VK 28.01 SP I C Indien-Pz. Leopard PT A Leopard 1
HWK 12 Ru 251 Rhm. Pzw.

Amerika

Tier V Tier VI Tier VII Tier VIII Tier IX Tier X
Chaffee T37 T71 M41 Bulldog T49 Sheridan
M7 T21

Frankrijk

Tier V Tier VI Tier VII Tier VIII Tier IX Tier X
AMX ELC bis AMX 12 t AMX 13 75 B-C 12 t AMX 13 90 AMX 13 105

China

Tier V Tier VI Tier VII Tier VIII Tier IX Tier X
59-16 WZ-131 WZ-132 WZ-132A WZ-132-1

Wat gebeurt er met de modules, XP, Bemanning, Emblemen, Camouflages van de lichte tanks?

  • Configuratie: wanneer je voertuigen hebt die een tier omhoog zijn gegaan en die waren al volledig onderzocht, dan blijven deze zaken behouden.
  • Bemanning gaat mee met de tank: Volledig getrainde bemanning gaat naar de barakken en wordt voor 100% opnieuw getraind voor de nieuwe tier. Heb je een 100% bemanning die een tier hoger is gegaan, maar naar een nieuwe tank die je nog niet in de garage had staan, wordt de bemanning toch opnieuw getraind voor dat nieuwe voertuig.
  • Emblemen en Camouflages: Emblemen en camouflage die je met goud hebt aangekocht op Tier VIII, waarvan deze voertuigen een tier hoger zijn gegaan, worden verwijderd. Vrees niet, de waarde in goud wordt op je account geplaatst. Tijdelijke emblemen en/of camouflages worden ook verwijderd en daarvoor krijg je credits terug. Unieke emblemen en camouflages blijven: ze worden van het voertuig gehaald en staan terug in jouw depot om gebruikt te worden.

Dit zijn de meest hoofdzakelijke dingen die werden aangepast en nu kunnen getest worden op de Publieke Testserver.

DOWNLOAD TESTSERVER


UPDATE 9.18 VOLLEDIGE AANPASSINGEN


Got a news tip or want to contact us directly?
Email: contact@worldofgamesinfo.com

Leave a Reply

LIVE NOW! CLICK TO VIEW.
CURRENTLY OFFLINE
%d bloggers like this: